Хосе Карерас ще изнесе концерт тази вечер в зала 1 на НДК.

...
Хосе Карерас ще изнесе концерт тази вечер в зала 1 на НДК.
Коментари Харесай

Хосе Карерас пее тази вечер в НДК

Хосе Карерас ще изнесе концерт довечера в зала 1 на НДК. Организаторите са Fest Team и Софийска опера и балет. 

Диригент на спектакъла в София е Давид Хименес. Гост сопраното, което ще излезе на сцената, е Диана Цугуи.

Екипът на Хосе Карерас самичък избира за концерта у нас още веднъж оркестър с над 130 годишна история и международно самопризнание и известност – този на Софийската опера и балет.

Карерас е един от „ Тримата тенори “ – самопризнание, което споделя с Лучано Павароти и Пласидо Доминго. През кариерата си Карерас записва повече от 50 цялостни опери и 40 типичен и известни рецитала, изключително обичан е на публиката с партиите на Пучини и Верди. 

„ Много съм благополучен, че мога да се завърна при една от обичаните си публики, при българските фенове на музиката, където към този момент имах доста незабравими осъществявания, които ще си напомним с цялостна стратегия на 3 декември. Завръщането ми в София сигурно ще бъде празник на музиката “, споделя актьорът.

Със забележителната си кариера, която продължава съвсем седем десетилетия, той е считан за един от най-популярните тенори на всички времена и един от виновните жанрът да придобие по-голяма повсеместност измежду публиката. В музикалната си история има голям брой награди и персонални върхове – като това да бъде музикален шеф на церемониите по откриването и закриването на Летните олимпийски игри в родната си Барселона, и да открие олимпиадата през 1992 година

Хосе Карерас претърпява и голям персонален здравословен катарзис, който разказва и разгласява в автобиографията „ Хосе Карерас, пеещ от душа “ за своята борба с левкемията. Създава фондация за битка с заболяването, която и до през днешния ден е паралелна част от живота му на реализатор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР